Doel

Het loopbaanassessment wordt ingezet bij oriëntatie op ander werk binnen of buiten de organisatie.

Doelgroep

Medewerkers die helder advies willen over welke functie(s) en werkomgeving het best bij hen passen.

Meer weten over de aanpak?
Bel 085 – 876 89 81
Of vul het contactformulier in.

Neem contact op >

Inhoud

 • Diepte-interview
 • Persoonlijkheid, talenten en competenties
 • Drijfveren en carrièrewaarden
 • Beroepskeuzetest
 • Interesses in taken en sectoren
 • Schriftelijke opdracht
 • Rapportage met helder loopbaanadvies
 • Nagesprek met opdrachtgever en werknemer

Proces 

 • Telefonische intake opdrachtgever
 • Afname assessment binnen 1 week
 • Duur assessment 1 dag
 • Rapportage binnen 5 werkdagen
 • Eindevaluatie na 2 maanden

OVER ASSESSMENTS

Zicht op vaardigheden
Hoe krijgt u als werkgever zicht op vaardigheden van medewerkers? Hoe bouwt u aan een gemotiveerd team dat elkaar aanvult en kan meegroeien in marktontwikkelingen? Hoe komt u tot weloverwogen beslissingen over aanstelling, ontwikkeling en promotie? Om antwoord te krijgen op deze vragen wordt steeds vaker de assessment center methode ingezet. Het is een uitstekende manier om vaardigheden inzichtelijk te maken en te beoordelen.

Toepassingen
U kunt een assessment inzetten voor verschillende doeleinden:

 • Selectie
  Een assessment is een waardevol instrument in een selectieprocedure. Het geeft u goed inzicht in de kwaliteiten en aandachtspunten van de kandidaat. Door de juiste kandidaat aan te stellen voorkomt u dat u onnodig kosten maakt.
 • Ontwikkeling
  Een meer ontwikkelingsgericht assessment, ‘development center’ genaamd, geeft inzicht in het ontwikkelpotentieel en de doorgroeimogelijkheden van een kandidaat of medewerker.
 • Loopbaan
  Een loopbaanassessment geeft inzicht in welke functie(s) en werkomgeving voor uw medewerker passend zijn.

Werkwijze
Ieder assessment start met een intake waarin de vraagstelling wordt besproken en de te onderzoeken competenties worden vastgesteld. Ook de wijze van rapporteren wordt afgestemd met u als opdrachtgever. Het assessment resulteert binnen één tot vijf werkdagen in een duidelijke rapportage en concreet advies. De duur van een assessment varieert van enkele uren tot een hele dag. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw wensen, kunt u kiezen uit drie assessmentmodules; het Selectie Assessment, Ontwikkel Assessment en Loopbaan Assessment.

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de doelstelling en duur van het assessment. Inspired at Work Company stuurt u graag een offerte op maat.

Selectie Assessment
Huidig gedrag is een goede voorspeller van toekomstig gedrag. Een assessment bestaat uit verschillende, zorgvuldig gekozen instrumenten en oefeningen die zoveel mogelijk de relevante werkzaamheden simuleren om het functioneren van de deelnemer te kunnen voorspellen. In het selectie-assessment worden de intellectuele capaciteiten van een kandidaat getest en de specifieke persoonskenmerken, ambities en werkstijl onderzocht. In het rollenspel worden juist die competenties aangesproken die u van belang acht. In een interview wordt de verkregen informatie verder geïntegreerd en uitgediept. Bovendien wordt bekeken in hoeverre de kandidaat inzicht heeft in zijn kwaliteiten en competenties.

Ontwikkel Assessment
Een meer ontwikkelingsgericht assessment geeft inzicht in het ontwikkelpotentieel en de doorgroeimogelijkheden van een kandidaat of medewerker. In het ontwikkelassessment worden zowel intelligentietesten, persoonlijkheids- en gedragsvragenlijsten ingezet als verscheidene assessment oefeningen. In het reflectiegesprek krijgt de deelnemer waardevolle feedback over ontwikkelpunten. Ook in de rapportage wordt veel aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van competenties met gerichte gedrags-, trainings- en opleidingsadviezen.

Loopbaan Assessment
Een loopbaan-assessment geeft een breder zicht op functiemogelijkheden van een werknemer. Het loopbaan-assessment wordt ingezet bij oriëntatie op ander werk binnen of buiten de organisatie. In dit assessment krijgt de werknemer vragenlijsten op het gebied van beroeps- en functie-interesses, carrière-drijfveren, persoonlijkheid, talenten en competenties. In het interview wordt de motivatie en ambitie, de gevolgde loopbaan, kernkwaliteiten, persoonlijke ontwikkeling en carrière- en levensvraagstukken besproken en uitgediept. In de rapportage wordt helder advies gegeven over welke functie(s) en werkomgeving het best bij uw medewerker passen.

Onderscheidend in kwaliteit
Inspired at Work Company werkt onafhankelijk en professioneel. Alle assessments worden uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van NIP-gecertificeerde psychologen (Nederlands Instituut van Psychologen). Inspired at Work Company maakt gebruik van gevalideerd en betrouwbaar testmateriaal. Ook onderscheidt het zich door een persoonlijke en integere aanpak. Bij het bureau werken drie senior psychologen met ieder vijftien jaar ervaring in het uitvoeren assessments.