Meer weten over de aanpak? Bel 085 – 876 89 81 of vul het contactformulier in.

Waarom loopbaancoaching
Wanneer je in je werk weinig zingeving of plezier ervaart of als er een verandering zit aan te komen, kan ik je als A&G-psycholoog helpen. Met deze individuele coaching krijg je helder loopbaanadvies en maak je een persoonlijk ontwikkelplan. Het resultaat is dat je weet welke functie en werkomgeving het best bij je past en hoe je daar kunt komen.

Herken jij je in één van de volgende vragen?

  • Hoe haal ik meer zingeving uit het werk dat ik doe?
  • In welke werkomgeving of sector pas ik het best?
  • Welke functie of rol past goed bij mijn kwaliteiten en interesses?

 

  • Wat maakt mij nu echt bevlogen?
  • Hoe kan ik mijn ideale functie bereiken?
  • Welke studiekeuze moet ik maken?

Coachingsdoelen
Heb je behoefte aan alleen een advies of wil je begeleiding bij het realiseren van je loopbaanwensen? Voor beide kun je bij mij terecht. Vragen die vaak centraal staan zijn:

  • Wat trekt mij aan in werk? Welke taken spreken mij minder aan? Hoe sluiten deze aan bij mijn behoeften, interesses en talenten?
  • Wat is voor mij een toekomstig wenselijke werksituatie?
  • Wat kan ik doen op korte, middellange en lange termijn om mij gewenste werksituatie vorm te (gaan) geven?
  • Welke ontwikkelingsactiviteiten wil ik uitvoeren en mogelijke opleidingen volgen?

Aanpak loopbaancoaching
In een aantal sessies bespreken wij je huidige werk, wat je kunt en leuk vindt, waar je in de toekomst mee bezig wilt zijn en wat de arbeidsmarktkansen zijn. In de coaching gebruik ik gevalideerde testen op het gebied van persoonlijkheid, loopbaanwaarden en interesses in taken, sectoren en beroepen. Voor inzicht in je ambitie en motivatie vraag ik tien open vragen over jezelf te beantwoorden. In de coachingssessies bespreken we de testuitslagen alsmede jouw persoonlijke behoeften in relatie tot werk en ontwikkeling. De meeste mensen hebben 2 tot 4 sessies nodig.

Mijn rol
Belangrijk is dat jij de regisseur bent van je eigen loopbaan en toekomst. Ik stimuleer daarom zoveel mogelijk je eigen initiatief. In de coaching bespreek je jouw inzichten, ervaringen en ontwikkelpunten. In mijn rol als A&G-psycholoog reflecteer ik daarop, geef ik feedback, breng verbanden en verdieping aan, geef ik tips en stimuleer je bij het creëren van situaties waarbij je jouw kwaliteiten benut en meer tevredenheid in je werk ervaart.

Bij Inspired at Work verloopt Loopbaancoaching in vier stappen.

1. Intakegesprek

De eerste stap in het traject begint met een intakegesprek. Na een heldere analyse van je vraag en situatie zal ik een voorstel doen voor een passende interventie. Het aantal sessies zal afgestemd zijn op je doelen en wensen.

2. Schriftelijk voorstel

Na het intakegesprek stuur ik je een schriftelijk voorstel toe. Hierin staan ook de kosten.

3. Coachingssessies

Na je akkoord op het schriftelijke voorstel starten we de coaching. De frequentie van de sessies gaat uiteraard in overleg. Een sessie duurt tussen de 1 tot 1,5 uur, afhankelijk van jouw wens.

4. Evaluatiemoment

In de laatste sessie kijken terug wat je heeft geholpen en welke keuzes je hebt gemaakt of wilt maken. Tenslotte plan ik een evaluatiemoment in vier maanden na de laatste coachingssessie. Vaak is het effect van de coaching dan echt goed zichtbaar.