Meer weten over de aanpak? Bel 085 – 876 89 81 of vul het contactformulier in.

Helder loopbaanadvies
Ervaar je weinig tot geen werkplezier meer? Ben je op zoek naar meer voldoening en vervulling in je werk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn ervaren sparringpartners in loopbaanadvisering. Wij denken met je mee over wat voor jou een betekenisvol werkleven is en geven helder loopbaanadvies.

Aanpak loopbaancoaching

Bij Inspired at Work Company verloopt loopbaancoaching in drie sessies.

Sessie 1
Voorafgaand aan de eerste sessie sturen we je tien open vragen toe ter voorbereiding op het interview. De tien vragen gaan over het ontdekken van je sterke kanten en talenten. In de eerste sessie bespreken we je loopbaan tot nu toe, de keuzes die je daarin hebt gemaakt en welke waarden en behoeften daarbij een belangrijke rol speelden. We bespreken wat je energie geeft, wat je uitdaagt en waar zingeving voor jou zit in werk. Tussen de eerste en tweede sessie maak je vragenlijsten onder meer op het gebied van drijfveren, persoonlijkheid, kwaliteiten, vaardigheden, interesses, psychologische basisbehoeften en werkrollen. Ook betrek je een paar mensen in je omgeving om met je mee te denken over jouw sterke kanten en talenten.

Sessie 2
In de tweede sessie bespreken we alle testresultaten met je in relatie tot je huidige werk en je toekomstig gewenste werksituatie. We leggen verbanden tussen verschillende testuitkomsten, zetten inzichten op een rij, zoeken naar de rode draad en onderzoeken hoe jouw ideale person-job fit eruitziet. Tussen de tweede en derde sessie doe je onderzoek naar bepaalde arbeidsmarktkansen.

Sessie 3
In de derde sessie bespreken we wat je kunt doen op de korte, middellange en lange termijn om je gewenste werksituatie vorm te gaan geven. Hieronder vallen ook ontwikkelingsactiviteiten die je kunt uitvoeren, mogelijke opleidingen die je kunt volgen en een netwerkplan dat je kunt opstellen. We bespreken hoe jij je sterke kanten kunt vertalen naar organisaties waar je échte waarde kunt en wilt toevoegen. Want werken vanuit je sterke kanten en intrinsieke motivatie zal leiden tot menselijke bloei. En dat maakt je leven weer prettiger, zinvoller en succesvoller. Je doelen mag je in concrete stappen formuleren in een persoonlijk ontwikkelplan.

Loopbaantests en vragenlijsten
In de loopbaancoaching maken wij gebruik van gevalideerde tests en vragenlijsten. Dit zijn onder meer een interessevragenlijst voor studie- en beroepskeuze op HBO/WO-niveau, interessevragenlijst voor taken en sectoren, managementrollen, leiderschapscompetenties, carrière-waarden, persoonlijkheid en character strenghts. Dit is slecht een handgreep uit het enorme aanbod van tests en vragenlijsten die wij kunnen bieden. Deze tests en vragenlijsten dragen bij aan objectieve en heldere beeldvorming.

Onze rol
Belangrijk is dat jij de regisseur bent en blijft van je eigen loopbaan en toekomst. Wij stimuleren daarom zoveel mogelijk je eigen initiatief. In de coaching bespreken wij je inzichten, ervaringen en ontwikkelpunten. In onze rol als registerpsychologen reflecteren wij daarop, geven wij feedback, brengen wij verbanden en verdieping aan, geven wij tips en stimuleren wij je het beste in jezelf naar boven te halen.