Wat is een Registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid NIP?

De Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP is primair opgeleid in de arbeids- en organisatiepsychologie of in de klinische psychologie. Een A&G-psycholoog werkt op het snijvlak van beide disciplines en bevordert het welzijn en de gezondheid binnen arbeidssituaties. De Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP richt zich op het bereiken van een optimaal resultaat voor zowel de werknemer als de organisatie. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) hanteert het uitgangspunt dat wanneer psychologen zelfstandig werken met individuele cliënten of cliëntsysteem zij daarvoor na een academische titel in de psychologie een aanvullende opleiding volgen. Dit is de zogenoemde ‘4+2’ norm: een vierjarige academische opleiding aangevuld met een tweejarig postmastertraject. Lees verder

Kan mijn werkgever een offerte en plan van aanpak krijgen?

Ja. Je werkgever kan van mij een offerte en plan van aanpak krijgen. Dit schriftelijke voorstel leg ik eerst aan jou voor. Alleen met jouw expliciete toestemming zal dit ik voorstel naar je werkgever toesturen. Ik werk volgens de Beroepscode voor Psychologen en gegevens verstrek ik alleen met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving. Ik zal nimmer zonder je toestemming persoonlijke informatie met je werkgever delen.

Download Beroepscode voor Psychologen

Kan ik een afspraak annuleren?

Een gemaakte afspraak is niet vrijblijvend. Als je een afspraak niet kunt nakomen, dan vind ik het prettig dat je de afspraak zo snel als mogelijk annuleert, zodat ik nog een andere afspraak kan inplannen. Afspraken tot 24 uur van tevoren kun je kosteloos afzeggen. Daarna breng ik kosten in rekening vanwege de tijd die voor jou gereserveerd is.

Kan ik kosten van begeleiding declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Ik sta als zorgverlener geregistreerd in het AGB-register onder nummer 94105808 én als Psycholoog Arbeid en Gezond bij beroepsvereniging het Nederlands Instituut van Psychologen onder nummer 25152. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te vragen welke kosten je kunt declareren.

Nog zaken onduidelijk?
Ik beantwoord graag je vragen.

Neem contact op

Handige downloads

NIP-Folder-Wat-is-een-Registerpsycholoog

Wat is een registerpsycholoog?

Brochure-Psycholoog-Arbeid-en-Gezondheid-NIP

Wat is een psycholoog arbeid en gezondheid?