Wat is een Registerpsycholoog Arbeid en Gezondheid NIP?

De Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP is primair opgeleid in de arbeids- en organisatiepsychologie of in de klinische psychologie. Een A&G-psycholoog werkt op het snijvlak van beide disciplines en bevordert het welzijn en de gezondheid binnen arbeidssituaties. De Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP richt zich op het bereiken van een optimaal resultaat voor zowel de werknemer als de organisatie. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) hanteert het uitgangspunt dat wanneer psychologen zelfstandig werken met individuele cliënten of cliëntsysteem zij daarvoor na een academische titel in de psychologie een aanvullende opleiding volgen. Dit is de zogenoemde ‘4+2’ norm: een vierjarige academische opleiding aangevuld met een tweejarig postmastertraject. Lees verder

Kan mijn werkgever een offerte en plan van aanpak krijgen?

Ja. Je werkgever kan van ons bureau een offerte en plan van aanpak krijgen. Dit schriftelijke voorstel leggen wij eerst aan jou voor. Alleen met jouw expliciete toestemming zullen dit het voorstel naar je werkgever toesturen. Wij werken volgens de Beroepscode voor Psychologen. Dit betekent dat wij gegevens alleen verstrekken met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving (AVG).

Download Beroepscode voor Psychologen

Kan ik een afspraak annuleren?

Als je een afspraak niet kunt nakomen, is dat uiteraard vervelend. Afspraken tot 24 uur van tevoren kun je kosteloos afzeggen. Daarna zijn wij genoodzaakt kosten in rekening vanwege de tijd die gereserveerd is.

Kan ik kosten van begeleiding declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Wij zijn niet opgenomen in het BIG-register. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te vragen welke kosten je eventueel kunt declareren.

Nog zaken onduidelijk?
Wij beantwoorden graag je vragen.

Neem contact op

Handige downloads

NIP-Folder-Wat-is-een-Registerpsycholoog

Wat is een registerpsycholoog?

Brochure-Psycholoog-Arbeid-en-Gezondheid-NIP

Wat is een psycholoog arbeid en gezondheid?